Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οδηγός της ΜΟΔ για την ανάθεση από δήμους μελετών μέχρι 60.000 Ευρώ

Η ΜΟΔ, στο πλαίσιο των υποστηρικτικών υπηρεσιών που παρέχει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προχώρησε στην έκδοση ενός σύντομου Οδηγού για την ανάθεση μελετών μέχρι 60.000 ευρώ (προ ΦΠΑ), ο οποίος απευθύνεται σε δήμους είτε διαθέτουν τεχνική υπηρεσία είτε όχι.

Στον Οδηγό αποτυπώνονται βήμα βήμα οι ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί ένας δήμος ώστε να είναι σύννομη η ανάθεση για την εκπόνηση της μελέτης, εφαρμόζοντας το νέο πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων (Ν. 4412/2016). Παράλληλα, επισημαίνονται και ξεκαθαρίζονται όλα τα σημεία της διαδικασίας που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή είτε πρόκειται για συνοπτικό διαγωνισμό είτε για απευθείας ανάθεση.

Στον Οδηγό περιλαμβάνονται επίσης χρήσιμα υποδείγματα για τα έγγραφα που πρέπει να συνταχθούν (προγραμματικές συμβάσεις, τεύχη συνοπτικού διαγωνισμού, αποφάσεις δημάρχου κ.λπ.), τα οποία διατίθενται σε επεξεργάσιμη μορφή, ώστε οι δήμοι να μπορούν να τα προσαρμόσουν στις ανάγκες τους.

Ο Οδηγός διατίθεται δωρεάν από την ιστοσελίδα της ΜΟΔ στη διεύθυνση http://www.mou.gr/el/Pages/NewsFS.aspx?item=449

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 213-1310161, 213-1310212, 213-1310185 και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..