Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η εκστρατεία «Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου» ξεκινά: χιλιάδες έργα της ΕΕ θα ανοίξουν τις πόρτες τους στους πολίτες

Η εκστρατεία «Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου» αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να μάθουν οι πολίτες και να μοιραστούν με τους άλλους πώς δαπανάται ο προϋπολογισμός της ΕΕ για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής τους με χιλιάδες τρόπους.

Όλον τον Μάιο, οι πολίτες θα ανακαλύπτουν χιλιάδες έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ σε 27 χώρες σε όλη την ΕΕ. Κάποιοι με έκπληξη θα διαπιστώσουν ότι ένα από αυτά βρίσκεται δίπλα τους!

Επιπλέον, «Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου» ενισχύει την άμεση συμμετοχή των πολιτών στην προβολή της ΕΕ και των αποτελεσμάτων των επενδύσεών της σε τοπικό επίπεδο. Ένας διαγωνισμός φωτογραφίας και ιστολογίου, καθώς και ένα κουίζ για τις ευρωπαϊκές περιφέρειες, διοργανώνονται, ώστε οι πολίτες να μπορούν να μοιράζονται τις εμπειρίες και τις ιστορίες τους που σχετίζονται με έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και να κερδίζουν ενδιαφέροντα βραβεία.

Η επίτροπος αρμόδια για την περιφερειακή πολιτική Corina Crețu δήλωσε:

Κατά τη διάρκεια των Ημερών Γνωριμίας με τα Έργα της ΕΕ, δικαιούχοι χρηματοδότησης της ΕΕ – σε συνεργασία με πάνω από 250 περιφερειακές και εθνικές αρχές – θα υποδεχθούν χιλιάδες πολίτες στις εγκαταστάσεις των έργων ή σε εκδηλώσεις. Ένας διαδραστικός χάρτης επιτρέπει στους πολίτες να εντοπίζουν συμμετέχοντα έργα που βρίσκονται κοντά τους.

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας (23 Απριλίου - 31 Αυγούστου) στοχεύει να τραβήξει την προσοχή σε καίριες επενδύσεις που γίνονται σε περιφέρειες της Ευρώπης χάρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, οι πολίτες πρέπει να βγάλουν δυο φωτογραφίες ενός έργου που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ: μία με το έργο (καλλιτεχνική, δημιουργική) και μία κοντινή με την πινακίδα ή ταμπέλα με τις πληροφορίες χρηματοδότησης και τη σημαία της ΕΕ. Οι 30 καλύτερες φωτογραφίες θα παρουσιαστούν σε μια έκθεση φωτογραφίας που θα ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη.

<p ">Ένα άλλο στοιχείο της εκστρατείας αποτελεί ο διαγωνισμός ιστολογίου, στο πλαίσιο του οποίου υποβάλλονται άρθρα ιστολογίου για έργα που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ σε οποιαδήποτε επίσημη γλώσσα της ΕΕ μέχρι την 31η Αυγούστου. Τρεις νικητές θα προσκληθούν να παρακολουθήσουν ένα εξατομικευμένο και πλήρες εισαγωγικό πρόγραμμα κατάρτισης 3 εβδομάδων στον τομέα της επικοινωνίας σε επίπεδο ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Τέλος, το «Κουίζ» αποτελεί έναν ψυχαγωγικό τρόπο να ελέγξουν οι πολίτες τις γνώσεις τους για τις περιφέρειες της ΕΕ και τον πολιτισμό τους. Κάθε δυο εβδομάδες θα επιλέγεται ένας νικητής και θα λαμβάνει ένα γκουρμέ καλάθι με εκλεκτά ευρωπαϊκά εδέσματα.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο www.espa.gr

 

Για τις εκδηλώσεις στην Περιφέρεια ΑΜΘ, υπάργει ανάρτηση και στο facebook στη διεύθυνση
https://www.facebook.com/eydeppamth/photos/a.328852367523359.1073741828.267425620332701/379661745775754/?type=3&theater

 

Banner Εκδηλώσεων ΠΑΜΘ Banner Εκδήλωσης στα Άβδηρα

 


Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης Πόλη: Αλεξανδρούπολη
Ημ/νία: 3/5/2018
Χώρος: Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης
Επίσκεψη μαθητών της Γ΄τάξης απομακρυσμένων Γυμνασίων του Νομού Έβρου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007–2013.
Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:
img_05.png img_06.png img_07.png

img_08.png
 

 


Αρχαίο θέατρο Μαρώνειας Πόλη: Μαρώνεια
Ημ/νία: 8/5/2018
Χώρος: Αρχαίο θέατρο Μαρώνειας
Επίσκεψη μαθητών της Γ΄τάξης απομακρυσμένων Γυμνασίων του Νομού Ροδόπης στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, η αποκατάσταση του οποίου συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007–2013.
Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:
img_01.png img_02.png img_03.png

img_04.png img_05.png
 

 


Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου Πόλη: Διδυμότειχο
Ημ/νία: 17/5/2018
Χώρος: Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου
Επίσκεψη μαθητών της Γ΄τάξης απομακρυσμένων Γυμνασίων του Νομού Έβρου στο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου. Η οργάνωση της μόνιμης συλλογής του Μουσείου συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007–2013.
Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:
img_01.png img_02.png img_03.png

img_04.png img_05.png img_10.png

img_11.png
 

 


Αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων Πόλη: Άβδηρα
Ημ/νία: 21/5/2018
Χώρος: Αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων
Επίσκεψη μαθητών της Γ΄τάξης απομακρυσμένων Γυμνασίων του Νομού Ξάνθης στον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων, η αποκατάσταση του οποίου συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την προγραμματική περίοδο 2007–2013.
Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:
img_01.png img_02.png img_07.png

img_08.png img_09.png
 

 


Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες (ΚΔΑΠμεΑ) Δήμου Δράμας Πόλη: Δράμα
Ημ/νία: 13/6/2018
Χώρος: Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες (ΚΔΑΠμεΑ) Δήμου Δράμας
Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες (ΚΔΑΠμεΑ) του Δήμου Δράμας «Το Χαμόγελό μας», ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί το ευρύ κοινό και να ενημερώσει για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρει.
Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:
img_01.png img_02.png img_03.png

img_04.png
 

 


Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Δήμου Δράμας Πόλη: Δράμα
Ημ/νία: 14/6/2018
Χώρος: Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Δήμου Δράμας
Έκθεση χειροτεχνημάτων και μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) του Δήμου Δράμας με τη συμμετοχή των συγκροτημάτων του ΚΗΦΗ, του ΚΑΠΗ και του Συλλόγου Μικρασιατών Δράμας.
Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:
img_01.png img_02.png img_03.png

img_04.png img_05.png img_06.png

 

 


ΚΔΑΠ ΚΗΦΗ